28/06/2022

Nick a Charlie

Romantická jednohubka, která pohladí oči i duši.

Autor: Ema

 

Dlouho slibovaná novela k mé milované sérii Srdcerváči letos konečně spatřila světlo světa. Ano, všichni, kteří milujete knihy Alice Osemanové, zpozorněte! Protože tahle knížka si rozhodně zaslouží vaši pozornost.

 


Dokonalý a nerozdělitelný pár? Nick a Charlie. Vztah na dálku? Něco jako Voldemort. Prostě se o něm nemluví. Nick a Charlie spolu poslední dobou trávili spoustu času díky tomu, že byli na stejné škole. Jenže svět bez problémů neexistuje, takže i na náš dokonalý pár čeká řešení vztahových krizí. Nick, který je o rok starší než jeho kluk Charlie, se chystá na výšku a Charlieho opouští. Nick má z odchodu na vysokou ohromnou radost, jenže Charlie tak nadšený není. Ze všech stran se totiž ozývají lidé s pochybnostmi a obavami, že vztah na dálku nemůže vydržet. A proto si Charlie pokládá otázku, zda je jejich láska opravdu tak silná na to, aby vydržela i tuto náročnou zkoušku. Nebo jen chtějí oddálit nevyhnutelné a budou nuceni se navždy odloučit?


„Má absolutní právo z toho být nadšený. Je úplně jedno, jaký pocit z toho mám já.“

 

Kniha je vyprávěná z dvou různých úhlů pohledu na věc. Jednu kapitolu vypráví nadšený, místy velice nechápavý a naivní Nick a druhou zase umírněný, nadšením nepřekypující Charlie. Tohle někomu nemusí úplně vyhovovat, ale mně to nevadí. Právě naopak, velice to oceňuji. Mimochodem, jste team Nick nebo Charlie? I když ono je to asi nejlepší, když jsou oba dohromady, že?


„Já a Nick jsme v pohodě. Proč to tak hrozně prožívám?“

 

Že je obsah knihy skvělý, o tom asi nemusím mluvit, ale pojďme se prosím pozastavit nad těmi nádhernými a úžasnými ilustracemi. Pardon, ale ty jsou prostě boží. A neříkejte, že ne.


Knize propadnete během pár minut, autorčinu schopnost psát poutavé příběhy nepřehlédnete a sérii si zamilujete stejně, jako jsem si ji zamilovala já. Takže se sama sebe ptám… Jak jinak než kladně bych tuto knihu měla hodnotit?


Nick a Charlie / Alice Osemanová / CooBoo / 2022


Děkujeme společnosti Albatros Media, a.s., za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře

Okomentovat

© POD LAVICÍ
Maira Gall a Adam Böhm