28/04/2022

Klub Tygrů: Tajný úkol pro upíra

My jsme chytří jako tygři, detektivové jsme dobří!

Autor: Míša


Už z předešlých recenzí, které se váží k této sérii s názvem Klub Tygrů, víte, že jsem jejich obrovský fanda. A tak se pouštím do čtení nejnovějšího dílu s názvem KlubTygrů – Tajný úkol pro upíra.

 


Kamarádi Patrik, Biggi a Luk, alias Klub Tygrů, dostanou záhadný vzkaz. Na něm je napsáno, že se mají dostavit na hřbitov. Tam uvidí upíra a to je pěkně vyděsí. Upír vede zajímavý a tajemný rozhovor, který nenechá naše přátele klidné. Na všem, co si vyslechnou, se jim zdá něco divného. Postupně poznávají další záhadné postavy a dostávají se do neobyčejných situací. Nevzdávají se a snaží se celé záhadě přijít na kloub. Kdo je ten upír? Co znamenal ten zvláštní hovor?


„Tři Tygři uháněli na kolech nočním městem a po deseti minutách dorazili ke hřbitovní zdi. Zastavili před černou bránou z tepaného železa a sesedli. Pak Luk vytáhl ze své speciální superbrašny, bez níž se nehnul téměř na krok, složený dopis a znovu si jej polohlasně přečetl.“


Celkově už se jedná o 43. díl této série. Je to až neskutečné. A přesto, pokud jste fanoušci těchto kamarádů jako já, nenecháte si žádný další díl uniknout. Ale musím přiznat, že tento díl mě zrovna dvakrát neuchvátil. Nevím, jestli je to dáno tím, že upíry nemám zrovna moc v lásce, nebo celkovou zápletkou příběhu. Myslím, že svou roli hraje obojí.


Biggi nezklamala svou odvahou, se kterou se dala do řešení příběhu. Za mě je jednoznačně statečnější než mnoho kluků dohromady. I když všichni museli překonat několik překážek, dokázali všemu přijít na kloub. A není se čemu divit. To by nebyla ta naše známá a oblíbená parta.


V knize nesmí chybět detektivní lupa, díky níž je čtení o hodně zábavnější. Dokáže tak přilákat i nečtenáře. Ti se stanou dalším členem této oblíbené party. A věřím, že se ke čtení této série budou rádi vracet.


Práce s lupou a čtení příběhů s touto partou mě moc baví. I když tohle není díl, který bych si znovu přečetla. Chyběl tomu jakýsi šmrnc, čtivost. Na druhou stranu - závěr a zápletka pro mě byla překvapivá, možná až neuvěřitelná. Pokud máte rádi knihy, které nevyžadují k přečtení mnoho času, doporučuji. A procvičíte si i své mozkové buňky.


„Patrik, Luk a Biggi se nadšeně shodli, že opět zůstali věrni svému heslu:

My jsme chytří

jako tygři,

detektivové

jsme dobří.“





Klub Tygrů: Tajný úkol pro upíra / Thomas Brezina / Fragment / 2022


Děkujeme společnosti Albatros Media a.s. za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře

Okomentovat

© POD LAVICÍ
Maira Gall a Adam Böhm