12/02/2020

Klub Tygrů: Ďábelský parník

Vzhůru do New Orleans!
Autor: Míša

Patrik, Biggi a Luk, to je nerozlučná trojice kamarádů, kteří společně řeší záhady. Říkají si Klub Tygrů. Tato skupinka mladých detektivů patří mezi mé oblíbence už nějaký ten pátek. Vždy, když vyjde nový díl, těším se na originální příběh a říkám si, co nového nás teď čeká? A navíc, Biggi patří mezi mé oblíbence. Je odvážná, rázná, rychlá a svéhlavá. Prostě můj přesný opak. Proto se dnes podíváme na knihu Klub Tygrů a Ďábelský parník.





























„Ďábelský parník? Prosím tě! Co je to za nesmysl?“ uchichtla se Biggi a protočila oči vzhůru.
„Žádný nesmysl!“ odporoval Patrik. „Včera jsem o něm s Lukem viděli reportáž v televizi. Je to loď duchů, která pluje po Mississippi bez posádky i kapitána.“


U těchto příběhů se mi líbí, že detektivy se nestávají pouze Biggi, Patrik a Luk, ale také sami čtenáři. Ke knize je připojena detektivní lupa. Na konci každé kapitoly je otázka pro čtenáře, na kterou se snaží odpovědět. Díky lupě se pak dozví, zda je odpověď správná, či ne. Slouží také jako superlupa a je užitečná i při pátrání.


Knihu hojně doprovázejí černobílé ilustrace. Ty jsou důležitou součástí a krásně tak doplňují celý příběh. Čtenář nečte pouze jen v textu, ale musí se orientovat také v samotných ilustracích, ve kterých hledá odpovědi na různé otázky, a pomáhají mu vyřešit případ. 

U tohoto dílu se mi líbí, že byl i naučný. Protože se příběh odehrává v New Orleans, čtenář se dozví zajímavosti a zvláštnosti o tomto městě. Co je to kolesový parník? To je další informace, která vás může obohatit.


Na konci knihy jsou krátké a cvičné příběhy, na kterých si může čtenář vyzkoušet své detektivní schopnosti. Líbí se mi práce s detektivní lupou, proto oceňuji každou záhadu, na které s ní můžu pracovat. Baví mě to a věřím, že zaujme každého.


Knihy od Thomase C. Breziny jsou sázkou na jistotu a o to více, pokud sáhnete po sérii Klubu Tygrů. Příběh byl tak zajímavý, plný napětí a dobrodružství, že je možné jej přečíst na posezení. U některých příběhů můžete postupně odhalit, kdo je pachatelem. Tady to tak neplatí. Do poslední chvíle přemýšlíte, kdo za vším stojí, a hledáte různá pojítka, abyste vše vyřešili. Knihu doporučuji všem, kteří nemají rádi zdlouhavé příběhy, začínajícím čtenářům či těm, kteří chtějí u čtení přemýšlet a podílet se na vyřešení záhady.



Žádné komentáře

Okomentovat

© POD LAVICÍ
Maira Gall a Adam Böhm