14/12/2019

To nejlepší v nás


Colleen Hoover se vrací v plné síle.

Autor: Bára

Jméno Colleen Hoover fanouškům romantických příběhů netřeba představovat, protože její knihy patří ke špičce tohoto žánru. Ať už sáhnete po kterékoli z jejích knih, nebudete zklamáni. Vždy totiž přichází s něčím novým, neotřelým a hlavně, její způsob psaní vám nedovolí příběh na dlouho opustit. A ne jinak tomu je u její novinky To nejlepší v nás.


Quinn a Graham jsou stvořeni jeden pro druhého. Přestože se nesetkají ve zrovna ideálních podmínkách, vědí, že potkali svou osudovou lásku. A tak to do určitého okamžiku také je. Ovšem po sedmi letech je jejich manželství v troskách…

Smutek je jako pavučina. Dokud se do ní nechytíte, tak ji nevidíte, a potom se musíte rvát zuby nehty, abyste se dostali ven.

Colleen Hoover svou tvorbou sice cílí na ženské čtenářky, nepíše však takové ty typické naivní ženské románky. Její knihy mají vždy nějaký přesah, který (ať už chcete, nebo ne) zasáhne vaše citlivé místečko. Jednou je to téma domácího násilí, podruhé deprese, nyní zvolila problematiku neplodnosti. 

A to je právě to, co dělá tvorbu Colleen Hoover výjimečnou. Volba témat a motivů. Nebojí se psát o věcech, o nichž se veřejně moc nemluví. Nebojí se ukázat, že život není jen růžový. Nebojí se otevřít Pandořinu skříňku. Troufám si tvrdit, že právě tohle je důvod, proč je čtenářkami tak hojně vyhledávána. Na jednu stranu může přinést útěchu a porozumění těm, které prožívají podobné osudy jako hlavní hrdinka jejích knih, na druhou stranu i přese všechna vážná témata u ní najdeme romantiku, a to přesně takovou, jakou my ženy občas potřebujeme.

Posvítíme-li jen na svoje chyby, to nejlepší v nás zůstane ve stínu.

Nelze ani opomenout čtivý styl psaní autorky. Tentokrát je celý příběh vyprávěn z pohledu Quinn, střídají se však kapitoly z minulosti a ze současnosti. Ty z minulosti jsou plné lásky, romantiky a růžových brýlí, protože je v nich zachycen začátek vztahu hlavních hrdinů. Naopak v kapitolách ze současnosti vidíme, jak na onen vztah zapůsobily problémy, nedostatečná komunikace a bolest z nemožnosti otěhotnět. A právě tyto kapitoly jsou neskutečně vydařené, uvěřitelně popsané. Je zvláštní, jak vám autorka touto kombinací dokáže vykouzlit úsměv na rtech a záhy zlomit srdce.

To nejlepší v nás je jednou z nejlepších knih Colleen Hoover (ano, stále u mě vede Námi to končí). Je to kniha, která vám dá vše – romantiku začínajícího vztahu, ale zároveň vám ukáže druhou stranu mince – to, že i dokonalé vztahy mají problémy, a mohou se dokonce rozpadat.


Žádné komentáře

Okomentovat

© POD LAVICÍ
Maira Gall a Adam Böhm