01/12/2019

Hotel Poslední naděje


Kouzla – vražda – záhada
Autor: Míša

Temná a tajemná obálka knihy Hotel Poslední naděje ve mně vyvolává zvědavost a touhu se do ní začíst. Anotace knihy je poutavá a přímo láká k přečtení. O to víc, pokud jste fanoušci kouzel a fantasy literatury doplněné o detektivní zápletku.


Ozývaly se zmatené výkřiky: „On se dusí?“, „Musí to být z něčeho, co snědl!“, „musí existovat něco, co můžeme udělat!“.
O několik vteřin později zakroutila profesorka Přízračná, jež klečela vedle Dr. Thallomiuse, vážně hlavou. „Už je příliš pozdě. Obávám se, že nemůžeme dělat nic.“
„Ne!“ zakvílel Count Jizvák. „To přece nemůže být pravda!“
„Je mi líto, ale Dr. Thallomius je po smrti, „ oznámila profesorka Přízračná, „zdá se, že byl otráven.“

Hlavním hrdinou tohoto příběhu je mladý Seth, pomocník v kuchyni v hotelu Poslední naděje. Hotel leží na odlehlém místě a jeho majitelé jsou ne zrovna příjemní a přátelští manželé Bunnovi. Norrie Bunnová je nevrlá a zlomyslná a Horatio Bunn je úlisný a lakomý. Jejich dcera Tiffany je chladnokrevná, nepřátelská a v každém případě si jde za svým. I když to stojí cokoli. Takové nadřízené si určitě nikdo z nás nepřeje. 

Do hotelu zavítá zvláštní návštěva, a to skupina kouzelníků. Při společné večeři je najednou otráven Dr. Thallomious a veškeré důkazy ukazují na našeho hlavního hrdinu Setha. Seth se ihned stal mým oblíbencem a nechtěla jsem věřit, že zrovna on by se stal záporným hrdinou tohoto příběhu. Je to kuchař, jehož vzorem mu byl vlastní otec. Ve svém oboru chtěl být nejlepší a v hotelu také pomáhal se vším, co se dalo. Jeho jediným pravým přítelem je kočka Černostínka. Společně se Sethem tvoří dokonalou dvojici, která mě baví od začátku až do konce.

Kniha je rozdělena na tři části, každá se potom dělí na kapitoly. Ty jsou vždy stručně pojmenovány. Líbí se mi, když mají kapitoly svůj název, moje fantazie se v ten moment rozjíždí na plné obrátky.


V některých momentech mi kniha připomínala dobrodružství o známém kouzelníkovi Harrym Potterovi. Oproti knize o Harrym mi příběh přišel jednodušší na čtení a tím pádem vhodnější pro mladší čtenáře.

Jako fanouškovi detektivních příběhů ve mně také vzbudil vzpomínky na známý příběh Záhada zamčeného pokoje. V zamknuté místnosti se najde osoba, která zemřela za záhadných okolností. Nikdo netuší, co se mohlo stát a jak byl zločin proveden.

Pokud vás anotace knihy, kouzla, magie a detektivní příběhy baví tak jako mě, máte o zábavu na pár večerů postaráno. Dávám čtyři hvězdy z pěti.


Žádné komentáře

Okomentovat

© POD LAVICÍ
Maira Gall a Adam Böhm