24/11/2019

Klub Tygrů - Děsivá helikoptéra


Zapoj se i ty!
Autor: Míša

Když v roce 2009 vyšel první díl knihy Klub Tygrů, nikdo netušil, že se stane takovým hitem. Od té doby vycházejí příběhy pravidelně a jsou u čtenářů stále oblíbené. Thomas C. Brezina je spisovatel, který se věnuje psaní knih převážně pro děti a mládež. V současné době jich napsal přes 400 a jeho heslo zní: „Čtení by mělo být dobrodružství.“ A o tom bude i příběh Klubu Tygrů – Děsivá helikoptéra.


Klub Tygrů je parta tří přátel – Patrik (který je silný jako tygr), Biggi neboli Birgit (rychlá jako tygr) a Luk, vlastním jménem Lukáš (lstivý jako tygr). Na začátku knihy je krásně popsáno, jaké jsou přednosti, slabiny a koníčky každého člena této party. Vy si tak můžete udělat první obrázek o tom, jací asi budou a kdo by vám mohl být nejvíce sympatický. Každý z těchto členů je jiný, a tak si myslím, že se krásně doplňují a všichni jsou potřebnými členy této party.

Tentokrát se přátelé dostávají do New Yorku, kde je zničehonic unesen Patrik velkou černou helikoptérou. Jedná se však o omyl, protože původně měla být unesena divadelní hvězda Barry Barter, který vystupuje v představení Zorro Junior. A protože je velice podobný právě Patrikovi z Klubu Tygrů, došlo k záměně. Proč byl Patrik unesen? Podaří se ho zachránit? To jsou otázky, které jsem si pokládala, a četla a četla. 

Co je supr na této knize, fanoušci již určitě tuší, obsahuje superlupu. Stanete se tak součástí pátrání a vtáhne vás více do děje.

Kniha je rozdělena na kapitoly. Na konci každé je vždy otázka pro čtenáře. Díky nim se čtenář musí zamyslet nad tím, co čte, a hledá odpovědi v dané kapitole. Líbí se mi, že se tak člověk přesvědčí, zda čte s porozuměním a jak moc si všímá detailů na ilustracích, které příběh bohatě doprovázejí. Já sama jsem se kolikrát musela v příběhu vrátit, abych dokázala na některé otázky odpovědět.

Na konci knihy najdeme kapitolu Tipy a trénink. Obsahuje informace o New Yorku – největším městě USA. Dále slovníček, přehled písma a další užitečné informace, které každý mladý detektiv jistě ocení.

Kniha je vhodná pro čtenáře od devíti let. Má malý formát, který se vleze do každé tašky, velké písmo a hodně ilustrací. Je vhodná pro dívky i chlapce, prostě pro všechny, kteří mají rádi napětí a dobrodružství. Dočkáme se dalšího dílu knihy o této partě? Já doufám, že ano, protože tyto příběhy nikdy neomrzí.
  




Žádné komentáře

Okomentovat

© POD LAVICÍ
Maira Gall a Adam Böhm