10/10/2019

Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů o zvířatech


Už v tom mám jasno - zebry jsou černé s bílými pruhy!

Autor: Bára

Atlasů zvířat určených dětským čtenářům již vyšlo nesčetné množství, přesto by právě Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů o zvířatech neměl zapadnout. Proč? To vám hned vysvětlím.


Většina atlasů zvířat pro děti si bývá podobná – spousta obrázků, kratší texty, zjednodušené definice. Mohlo by se zdát, že obdobně postupovala i Maja Säfströmová, ona však u každého zvířete vybrala zajímavost, zvláštnost, něco, čím je dané zvíře výjimečné. A právě tímto výběrem zaujme nejen dětského, ale i dospělého čtenáře.

Dominantou atlasu jsou samozřejmě černobílé ilustrace autorky, které jsou uzpůsobené dětem. Otázkou je, jestli některým dětem nebude chybět barva. Já však věřím, že nikoliv. 

Každému zvířeti je věnována dvoustrana, na níž kromě ilustrace najdeme jednu až šest zajímavostí k danému zvířeti. Celkově jich do knihy vybrala 55 napříč celé říše zvířat.

Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů o zvířatech je opravdu velmi vyvedená kniha plná krásných ilustrací, zajímavých informací, které obohatí i nejednoho dospělého, a to celé je zabalené do nezvyklého, ale příjemného formátu. Je to zkrátka skvost, který by neměl chybět ve vaší knihovně.






Žádné komentáře

Okomentovat

© POD LAVICÍ
Maira Gall a Adam Böhm