11/09/2019

Hmyzí hotel


Nádherně ilustrovaná encyklopedie ze života hmyzu.

Autor: Bára

Co si budeme povídat, nakladatelství Albatros je, co se týče dětských knížek, zárukou kvality. Proto jsem věděla, že Hmyzí hotel nutně potřebujeme do dětské knihovničky, aby rozšířila řadu krásných encyklopedií pro děti.


Hmyz není zrovna oblíbená partička, přesto je pro život na Zemi potřebný. Proto se Markéta Nováková, Helena Haraštová, Petra Bartíková společně s ilustrátorem Tomášem Kopeckým rozhodli tyhle mrňavé tvorečky přiblížit těm nejmenším čtenářům nenásilným, vtipným a v neposlední řadě poučným způsobem. A myslím, že se jim to skutečně povedlo.

Hmyzí hotel je určen dětem od tří let, čemuž odpovídá celé zpracování knihy – dominují jí nádherné celostránkové barevné ilustrace doplněné o krátké poučné texty ze světa hmyzu. Text je samozřejmě přizpůsoben dětskému čtenáři, nicméně věřte, že i dospělý se lecčemu přiučí. 

Zajímavé a hlavně originální je zpracování jednotlivých „kapitol“ – recepce, jídelna, kuchyně, královské apartmá, bazén, posilovna, vosí klub, bowling, pokoj včely samotářky, kinosál, diskotéka, hotel v noci, které děti zaujmou, pobaví, a o to více jim usnadní pochopení života hmyzu.

Chcete-li dětem ukázat, jak žijí ta nejmenší zvířátka v přírodě, je tato kniha ta pravá, a pokud jsem vás ještě nepřesvědčila, určitě vás přesvědčí malá ukázka ilustrací z Hmyzího hotelu.






Žádné komentáře

Okomentovat

© POD LAVICÍ
Maira Gall a Adam Böhm