24/05/2017

Políbená ledem

Záchranná mise v čele s bílým králíčkem
Autor: Baru

Bryn Avenová se z předešlých útoků brzy zotavila, a tak je jako schopná stopařka vyslána na další misi, tentokráte do Skojaru, podivného království, kde je nyní aktuálním tématem číslo jedna nečekané a více než zvláštní zmizení skojarské princezny. Jenže přestože se hlavní hrdinové záhadě jakkoli snaží přijít na kloub, jsou zde lidé, kteří jim za jejich úsilí neustále podkopávají nohy…


Přesně v okamžiku, kdy jsme v minulém díle zaklapli poslední stránku, se zase ocitáme - v magickém království na půdě Kanady, v Kaninu. S novými kapitolami pokračování tohoto světa pak přichází nová dávka neobjasněností, záhad a nových postav, které příběh trochu oprášily a nedovolily mu zajet do starých kolejí. 

Druhý díl se spíše než na Bryninu domovinu soustřeďuje na království Skojar, kde probíhá větší část děje. Bryn se zde cítí doslova jako ryba ve vodě, jelikož její kořeny jsou hluboce zakořeněny právě zde. Jenže pak je tu druhá stránka tohoto kouzelného místa – lidé jsou zde zkrátka jiní. Tajemní, zvláštní, až dokonce odpudiví. Stejně jako hlavní hrdinka nedůvěřujete nikomu a ničemu. Představujete si, jak se příběh bude vyvíjet, a on zase skončí tak, jak jste to neočekávali. A taky zase končí v tom nejnapínavějším, samozřejmě.

Říká se, že pravý názor si na knihu uděláte v případě, že se Vám buď moc líbila, anebo vůbec nelíbila. A tahle kniha je přesně ten typ něčeho mezi – je neuvěřitelně čtivá, poutavá, styl psaní autorky je vážně skvělý, do děje Vás vtáhne coby dup a zaručeně u ní ztratíte pojem o čase. Jenže na druhé straně mince je zde viditelná nedomyšlenost příběhu, dosti špatně popsané akce a velice protivná romantická linka.

Přesto ale stále zastávám názor, že pokud hledáte dobrodružnou knihu na odreagování, s touhle trilogií rozhodně nešáhnete vedle. I přes to, že kvalita příběhu od prvního dílu lehce klesla, je Políbená ledem stále tak skvěle čtivá a poutavá jako Mrazivý oheň. A pokud se vám ten první díl aspoň trochu líbil, tenhle byste rozhodně neměli vynechat. Protože bílý králíček zase upoutá vaši pozornost.

„Tak co říkáš, bílý králíčku? Přátelé?“



Děkujeme společnosti Albatros Media a.s. za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře

Okomentovat

© POD LAVICÍ
Maira Gall a Adam Böhm