04/08/2021

Flek Jasnovod a dračí mračno

Krysařův odkaz v podobě skvělého Fleka Jasnovoda!

Autor: Barča


Tohle se opravdu povedlo! Dlouho jsem nenarazila na fantasy, která by mě takhle chytla. Vážně. Flek Jasnovod a dračí mračno v sobě mají vše – akci, vtip, napětí, originální námět, a tohle vše je navíc skvěle zpracované.

 


Autor se v téhle vydařené dětské fantasy inspiroval příběhem Krysaře, ale nebojte, nejedná se o žádné dětské převyprávění tohoto známého příběhu. Je to vyprávění o talentovaném pištci Fleku Jasnovodovi, jehož zbraní je hra na flétnu. Vypadá to, že má před sebou zářnou budoucnost, ovšem pak se něco zvrtne, pak ještě něco a samozřejmě ještě něco, no a najednou je ve vězení. Během této šlamastiky potká Střízličku, princeznu zakletou v krysu, s níž se mu podaří ze žaláře uprchnout. A aby byla partička hrdinů kompletní, přidá se k nim drakogryf Barver.


Možná vám to zní bláznivě, ale je to skvělé! Originální, napínavé, akční, místy vtipné, ale hlavně - trojlístek hlavních hrdinů si zamilujte. Každý je sice jiný, ale dohromady tvoří skvělý tým. Tohle bych na této knize vyzdvihla asi nejvíc - ukazuje sílu přátelství. Jo a jsou v ní draci, čarodějové a pištci, kteří jsou svou hrou na flétnu schopni ledasčeho.


Takžeeee, pokud se považujete za milovníky (dětské) fantasy, nesmí vám tento kousek uniknout! 


Flek Jasnovod a dračí mračno / S. A. Patrick / Fragment / 2021


Děkujeme společnosti Albatros Media a.s. za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře

Okomentovat

© POD LAVICÍ
Maira Gall a Adam Böhm