31/08/2020

Klub Tygrů: Mumie za volantem

Nový případ Klubu Tygrů je tady!

Autor: Míša

 

Již 38. díl série Klubu Tygrů je na světě a má název Mumie za volantem. Pokud si myslíte, že už vás tato partička nemůže překvapit, jste na omylu. Jde vidět, že Thomas C. Brezina má bujnou fantazii a nebojí se ji ve svých knihách použít.

 



Patrik, Biggi a Luk se stanou svědky události, během níž se neznámé auto snaží přejet cizího muže. Proč? A kdo to auto řídí? A to by nebyla naše parta, aby se nepustila do vyšetřování této záhady. Postupně zjistí, že řidičem onoho vozu byla tajemná mumie. To však nedává smysl! Mumie, která řídí auto? Příběh se začíná stále více zaplétat, ale naši kamarádi tu jsou od toho, aby záhadu vyřešili.      

 

Za zády Klubu Tygrů zakvílely pneumatiky. Všichni naráz se vyděšeně otočili a spatřili jedovatě zelený sporťák, který zastavil těsně za nimi.

„Ten šílenec snad zatáhl za ruční brzdu a zároveň měl sešlápnutý plynový pedál až k podlaze. Opravdu cvok!“ rozčiloval se Luk.

Od černých pneumatik auta, které stálo ještě pořád na stejném místě, se valil hustý kouř. Úzká ulička se v tu ránu zaplnila strašlivým pachem spálené gumy.

Jako milovník detektivek a dobrodružných knih jsem si nemohla nechat ujít i tuto novinku. Pan Brezina dokáže čtenáře vždy dokonale napínat a vy máte touhu číst dál a dál, dokud celou knihu nepřečtete na jeden zátah. Musím říct, že tato touha se u mě tentokrát ale tolik neprojevila. Sice byl příběh napínavý, ale oproti jiným titulům mu chyběl jakýsi šmrnc. Úvod mi přišel zdlouhavý, potom najednou přišla překvapivá zápletka. Tentokrát mě před horším hodnocením oproti minulým dílům zachránila detektivní lupa a otázka na konci každé kapitoly. Ta jako vždy prověřila mé detektivní schopnosti a pozornost.

 

Oproti předešlým dílům je tento méně poučný. Doposud jsem se v každé knize něco nového dočetla, zde tolik nových informací nebylo. I když tento příběh patří, alespoň za mě, mezi slabší kousky, určitě se nenechám odradit od dalších dílů a s chutí si je přečtu.

 





Klub Tygrů – Mumie za volantem / T. Brezina / Fragment / 2020

 

Děkujeme společnosti Albatros Media a.s. za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře

Okomentovat

© POD LAVICÍ
Maira Gall a Adam Böhm