12/10/2016

DIVERGENCE

… aneb odlišnost není vždy vítaná
Autor: Zuzka


 Izolované Chicago, které podle popisu v knize vyhlíží jako po vybombardování, už na začátku pokládá otázky - co se stalo? A proč? Na to si ale musí čtenáři chvíli počkat.

Pět možností. Pět druhů budoucího života. Představte si, že se musíte rozhodnout, jestli opustíte rodinu, abyste žili tam, kde se to pro vás hodí, nebo zůstanete, i když nebudete šťastní. Beatrice je jedna z mnoha, kteří si museli vybrat. Buď zůstat s rodinou, nebo se podřadit jedné určité frakci, jednomu určitému životu.


Autorka velmi dobře promyslela detaily příběhu - způsob života ve městě a v jednotlivých frakcích, ale čtenáři předkládá více otázek než odpovědí, což může působit zmateně a někoho od čtení i přímo odradit.

Tris byla velice příjemná a sympatická hlavní hrdinka, velice jsem ji obdivovala. Ne vždy sice byla úplně spravedlivá a její rozhodnutí ta nejlepší, ale koneckonců, každý dělá chyby, že? Kdyby se občas nezachovala tak, že bych jí nejradši jednu ubalila, rozhodně by to nebyla tak skvělá kniha, protože bezchybní hlavní hrdinové - to jsou ty nejhorší knihy.

Před autorkou smekám. Dokázala napsat něco, co mnohé odrazuje a mnohé fascinuje. Kniha byla velmi čtivá a krásně provedená. Autorka si mě získala.


Žádné komentáře

Okomentovat

© POD LAVICÍ
Maira Gall a Adam Böhm