09/01/2022

Deník malého poseroutky: Velká šance

 

Velká šance pro malé sportovce.

Autor: Míša


Greg Heffley a sport – tato dvě slova k sobě nejdou vůbec dohromady. A přesto se s nimi setkáme v nové knize od Jeffa Kinneyho s názvem Deník malého poseroutky: Velká šance. A pokud jste zvědaví, jak se podařila tato kombinace slov propojit do příběhu, pojďte číst se mnou.

 


Greg nikdy nebyl sportovně nadaný, ale jeho maminka si myslí, že by sportu měl dát ještě šanci. A tak se jen kvůli ní přihlásí na konkurz, kde dělají výběr dvaceti nejlepších hráčů do basketbalového týmu. A byl si naprosto jistý, že nemá sebemenší šanci. Ale ejhle, přišla zpráva od trenéra, že Greg byl do týmu vybrán. Vůbec tomu nemohl uvěřit. Každopádně, nejednalo se o tým nejlepších hráčů, ale nejhorších. A tak začíná Greg a jeho tým trénovat, aby společně vyhráli jednotlivé zápasy. Tedy, alespoň se o to pokusili.


Tento příběh mi přišel mírně odlišný oproti předchozím, a to tím, že se v něm objevovaly jiné postavy, než na které jsme zvyklí. Kdo by čekal hlavně Rowleyho, Rodricka a Mannyho, může být trošku zklamán. Byli zde upozaděni a hlavním příběhem nás provází Poseroutka společně s maminkou. Ta je stejná jako v předchozích dílech, opečovává a podporuje Grega ze všech sil.


Opět chválím jednoduchý humor, který pochopí i malí čtenáři. Příběh je psaný čtivě, spojen s dokonalými černobílými ilustracemi, které bohatě doplňují psaný text. Tato kombinace mě zřejmě nepřestane bavit.


Deník Poseroutky opět nezklamal. Tedy popravdě, má jednu vadu. Pokud se do příběhu začtete, za dvě hodiny máte přečteno.


Jedná se už o šestnáctý díl knihy v sérii Malého Poseroutky. Když vyšel první díl, kdo by tušil, že jich vyjde tolik a to určitě není zdaleka konec. Kdo by tehdy předpokládal, že malý Greg a jeho rodinka přivede tolik dětí ke čtení? I když byl příběh malinko slabší oproti dřívějším, knihu bych si znovu přečetla. Věřím, že nás autor ještě několikrát překvapí příběhy o tomto mladíkovi a jeho rodině.  

 




Deník malého poseroutky: Velká šance / J. F. Kinney / CooBoo / 2021


Děkujeme společnosti Albatrosmedia, a. s., za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře

Okomentovat

© POD LAVICÍ
Maira Gall a Adam Böhm