07/03/2021

Čaroponíci: Kamarádka pro Sunny

Kouzelná knížka o přátelství, odvaze a odhodlání.

 

Autor: Míša


Fiona je mladá dívka, která se nedávno s maminkou a tatínkem přestěhovala do nového bydliště. Její rodiče převzali správu nad přírodním koupalištěm, a tak si Fiona musí najít nové kamarády. Blízko se nachází farma, na které nesmí chybět poníci. A ty má Fiona úplně nejraději! S rodiči se domluví, že bude tuto farmu navštěvovat. Postupně se seznámí s Lenkou, Aurélií a Janou. Zjistí, že každá z těchto děvčat má svého poníka (Luna, Tygr, Opál a Sunny). Nejsou to však obyčejní poníci, ale čaroponíci. Co to vůbec znamená? Více se dozvíte v tomto poutavém příběhu Čaroponíci– Kamarádka pro Sunny.

 


„Tady v zátoce bylo přírodní koupaliště. Její pohled se však neustále stáčel k protějšímu břehu – šťavnatě zelené louce dosahující až k vodě. I se zavřenýma očima dokázala Fiona popsat čtyři poníky, kteří se na ní pásli: pěkně stavěného bělouše, lesklého vraníka, ryzák a pískového poníka se světlou hřívou. Srst mu na slunci zářila jako zlato.“


Nejsem velký fanoušek podobných příběhů pro dívky, preferuji spíše akční děj a napětí, přesto musím s nadšením přiznat, že tento mě přímo učaroval. Jedná se o jednoduché a pohodové čtení, při němž si čtenářka opravdu odpočine. Děj je srozumitelný, bez velkých zápletek a neobjevují se v něm žádná cizí a nesrozumitelná slova.


Už samotným pohledem na obálku knihy se mi objeví úsměv na tváři, jelikož můžeme na první pohled vidět, jaký blízký a krásný vztah musí mít hlavní hrdinka s poníkem. Tedy Fiona se Zlatínkou neboli Sunny. Zlaté hvězdičky tomu dodávají kouzelný šmrnc a eleganci. A růžová, ta prostě u čtení pro dívky nesmí chybět.


Kniha je rozdělena do 12 kapitol. Písmo je větší, takže vhodné i pro menší čtenáře. Ilustrace jsou černobílé, ale k tomuto příběhu se dokonale hodí. Krásně doplňují příběh. V tomto případě platí, v jednoduchosti je opravdu síla.


Knihu bych doporučila hlavně malým čtenářkám, které milují koně a jednoduché čtení. Příběh je dokáže vtáhnout do děje a věřím, že jej budou mít za krátkou chvíli přečtený. Jedná se o první díl ze série, takže pokud vás čtení zaujme, můžete se těšit na další příběhy čaroponíků.


Čaroponíci: Kamarádka pro Sunny / Emily Palmerová / Pikola / 2021


Děkujeme Knižnímu klubu za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře

Okomentovat

© POD LAVICÍ
Maira Gall a Adam Böhm