20/12/2020

Polibek v Římě

Italská vánoční romance

Autor: Olivka

 

Vánoce už jsou opravdu za dveřmi a jako každý rok jsem zase trochu ve skluzu… I když jsem započala přípravy už týdny předem. Ve všem tom svátečním shonu, pečení cukroví, zběsilém nakupování dárků v znovu otevřených obchodních domech, koledování a dekorování je těžké najít si nerušený čas na čtení. Mně se to naštěstí povedlo a přečetla jsem si Polibek v Římě, který obsahuje dva mé zcela nejoblíbenější motivy – Vánoce a Itálii.

 


Anna a Stephen letí jako hosté na svatbu do Říma. V letadle se však Anna sama dočká žádosti o ruku! Jenže je jí teprve devatenáct a celý život má před sebou, proto musí odmítnout. Zůstává tak ve městě lásky zcela sama, a navíc bez sebemenší znalosti italštiny.

 

Matteovi se právě bortí život před očima. Nepovedla se mu fotbalová klasifikace, která mu měla zajistit zářnou budoucnost. Toulá se po Římě a přemýšlí nad tím, co ho vlastně čeká. V jedné zapadlé pekárně potká neznámou cizinku, která se pokouší koupit cukrovinky s nulovou schopností se italsky dorozumět.

Polibek v Římě je nejnovější přírůstek do nyní již čtyřdílné série volně navazujících vánočních romantik. Po New Yorku, Londýně a Paříži je nyní na řadě Itálie. A příběh rozhodně nezklamal. Vždyť všechno, co se odehrává v mé milované Itálii, přece musí být už z principu skvělé.

 

Kouzlo Vánoc, špetka náhody a spousta romantiky… K tomu přidejte malebnou Itálii a je těžké si tuhle knížku nezamilovat. Pokud jste četli předcházející díly této série, tušíte, co očekávat. Řím je minimálně stejně, ne-li o chlup více povedený!

 

Tahle série za mě opravdu funguje a vánoční atmosféra z ní od první stránky jen číší. Nechybí také humor a typické italské dobroty. Při popisování jedné italské cukrovinky, která je od doby, kdy jsem byla v Bella Italia naposled, má oblíbená, mi tekly sliny proudem. Nevíte někdo, kde se u nás dají koupit struffoli? Zatím to vypadá, že si je budu muset udělat sama.

 

Polibek v Římě stejně jako celou sérii velmi doporučuji. A všem vám přeji krásné a veselé Vánoce, mnoho nejen knižních dárečků pod stromečkem, a hlavně šťastný nový rok 2021, který bude určitě povedenější než ten letošní. 

 

Polibek v Římě / Catherine Rider / CooBoo / 2020

 

Děkujeme společnosti Albatros Media a.s. za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře

Okomentovat

© POD LAVICÍ
Maira Gall a Adam Böhm