12/05/2020

Klub Tygrů - Hrozivé pařáty

(Ne)obyčejná dovolená v italském ráji

Autor: Míša

Představte si, že jedete do Itálie na dovolenou, abyste si odpočinuli od každodenního životního stereotypu, práce, povinností. Během dovolené se však dějí podivné věci a vy máte chuť této záhadě přijít na kloub. Že se vám to zdá jako nesmyl? Ani náhodou! Patrik, Biggi a Luk se vrací a přesně toto dobrodružství zažívají v novém příběhu Klub Tygrů – Hrozivé pařáty.

 


Tato trojice přátel je snad nesmrtelná a Thomas C. Brezina neustále vymýšlí nové záhady a příběhy, které dokáží (nejen) mladé čtenáře zaujmout. Pokaždé si řeknu: nový příběh? To už musí být nuda. Jenže opak je pravdou. Vždy, když se mi dostane do ruky nový díl s touto partičkou, přečtu jej na jeden zátah a pokaždé jsem překvapena, co nového mi kniha přinesla.

 

Úkolem Patrika, Biggy a Luka je zjistit, co za hrozivou příšeru se je pokusila napadnout. Vynoří se z moře, má obrovské a slizké ruce s hrozivými pařáty. Normální mladé lidi by tato zkušenost vyděsila. To by ale nebyl Klub Tygrů, aby se nedali do řešení této záhady. Místy to vypadá, že jsou hodně vystrašení, ale to je neodradí k vyřešení.

„Podivný tvor se přikrčeně plížil za křovím. Měl hladkou, zelenavě lesklou kůži. Vypadala, jako by byla vlhká a slizká. Měl dvě nohy, dvě ruce, tělo a hlavu. Vlasy nebo obličej se nedaly rozeznat. Byl to mimozemšťan? Nebo nějaká tajemná příšera?“

 

Během své „pracovní“ dovolené potkávají mnoho zajímavých lidí. Jedním z nich je Stefano Rosso, majitel resortu, ve kterém jsou ubytováni. Na první pohled pohodový týpek, který rád nosí kovbojské boty, kožené kalhoty s džínovou košilí a neustále žvýkající žvýkačku. Nebude však patřit mezi podezřelé? Naši detektivové se ale zaměří i na sebemenší maličkosti, aby pachatele odhalili.

 

Líbí se mi, že Biggi je statečná, místy statečnější a odvážnější než Luk či Patrik. To je dobrá zpráva pro všechny mladé čtenářky. I dívky mohou být statečnější než chlapci (ano chlapi, je to opravdu tak).

 

Na konci knihy nechybí má oblíbená část „Tipy a trénink“. V ní se pokaždé dozvím něco nového a zajímavého. Zde to jsou základní informace o Itálii, lanové či světelné signály. A věděli jste, že i potápěči mají svou znakovou řeč? Pokud vás ještě neomrzela tato trojice a rádi čtete příběhy s detektivní zápletkou, tak vás tato kniha nezklame. A nesmíme zapomenout, že zajímavostí u této knihy je detektivní lupa, která je součástí každého dílu. Tak hurá do Itálie!

Hrozivé pařáty / Thomas C. Brezina / Fragment / 2020

Děkujeme společnosti Albatros Media a.s. za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře

Okomentovat

© POD LAVICÍ
Maira Gall a Adam Böhm